13 کتاب استارتاپی که هر کارآفرینی باید بخواند (قسمت 2)

13 کتاب استارتاپی که هر کارآفرینی باید بخواند (قسمت 2)

چه یک فرد با تجربه در زمینه استارتاپ ها باشید و چه یک تازه کار، کارآفرینان در تمام پروسه یادگیری خود نیاز دارند تا دانش خود را در تمام سطوح راهبری و مدیریتی افزایش دهند. در این همین راستا بسیاری از کارآفرینان با تجربه و به نام در دنیا، کتاب های بسیاری نوشته اند که ما در این نوشته، 13 تا از کاربردی ترین کتاب های این حوزه [کتاب استارتاپی]را به همراه توضیح مختصری از محتوای کتاب به شما معرفی می کنیم.این نوشته قسمت دوم و پایانی از سری 13 کتاب استارتاپی است که به بررسی کتاب های معروف ناب (Lean) می کند. قسمت اول این سری را از این جا بخوانید.

نوپای ناب، نوشته اریک رایز

چگونه کارآفرینان امروز از نوآوری مستمر استفاده می کنند تا شرکت های موفق ایجاد کنند.

اریک رایز، کارآفرین، نویسنده و مدرس سرشناس مدرسه کسب و کارهای هاروارد از چهره های برجسته حوزه فناوری است. در قسمتی از کتاب می خوانیم که اکثر استارتاپ ها شکست می خورند ولی بسیاری از این شکست ها قابل پیشگیری است. نوپای ناب رویکردی انقلابی برای ساخت شرکت ها و محصولات جدید است. وی در این کتاب استارتاپ را به عنوان سازمانی که خود را وقف ساخت چیزی جدید در شرایط عدم قطعیت می کند تعریف کرده و در ادامه می نویسد: “چیزی که تمام کارآفرینان موفق در دنیا به صورت مشترک دارند، وارد شدن به محیطی مه آلود و کشف مسیر موفقیت برای ساخت کسب و کارهای پایدار است.”

نوپای ناب به شما یاد می دهد که به جای تلف کردن وقت خود برای ساخت برنامه های کسب و کار پیچیده به تست چشم انداز خود به صورت مستمر بپردازند و خود را با شرایط تطبیق دهید قبل از آنکه دیر شده باشد.

خواندن
فرهنگ استارتاپی

13 کتاب استارتاپی که هر کارآفرینی باید بخواند (قسمت 2)

کارآفرین ناب (The lean entrepreneur)

شما هنوز یک آینده گر نیستید، کارآفرین ناب به شما نشان می دهد که چه طور باشید. به عقیده نویسنده کتاب، برنت کوپر، اغلب ما بر این باوریم که کارآفرینان آینده نگر به دنیا می آیند و پرورش پیدا نمی کنند. رسانه های ما بزرگانی چون گیتزها؛ بزوس ها، برنسون ها و جابزها را قهرمانانی تجلی می کنند که به سادگی به آینده می نگرند و آینده برایشان شفاف و واضح است و به سادگی می توانند محصولاتی بسازنند که جوابگوی آینده باشد. جوامع ما بر این باورند که برای موفق بودن، ایده خوب کافیست و با همین رویکرد محصولاتی می سازنند که محکوم به شکست می شود. کتاب کارآفرین ناب، افق دید ما از این افسانه ها و باورهای غلط را گسترش داده و یاد می گیریم که چگونه:

  • نکات عملیاتی، هک ها و رشد های سریع را اجرایی کنیم
  • محصولی انقلابی بسازیم و چگونه بازار را تصاحب کنیم
  • بازار را موثر تست کنیم و MVP بسازیم.
  • مشتریان را با MVP خود درگیر نماییم و هزینه های توسعه محصول را به حداقل برسانیم.
  • به سرعت یک تیم همه فن حریف و نوآور بسازیم.

13 کتاب استارتاپی که هر کارآفرینی باید بخواند (قسمت 2)

اجرای ناب (Running Lean)

حرکت از پلن a به پلنی که کار می کند.

هر روزه محصولات نوآورانه بسیار زیادی در دنیا تولید می شود. محصولاتی که خیلی از آن ها شکست می خورند و دلیل این شکست عدم توانایی در ساخت آن ها نیست، بلکه هدر دادن زمان، سرمایه و تلاشی است که برای ساخت یک محصول اشتباه گذاشته شده است. در این کتاب، اش مائوریا، شما را با استراتژی های سازگار کردن محصول خود با بازار می نویسد و شما را با روش های مختلفی چون نوپای ناب، توسعه مشتری و بوت استرپ کردن آشنا می کند.

خواندن
درس‌هایی که باید از استارتا‌پ شکست خورده آموخت

اجرای ناب برای تمام مدیران، مدیران عامل، صاحبان شرکت های کوچک، توسعه دهندگان و برنامه نویسان و هر کسی که قصد ساخت استارتاپ خود را دارند توصیه می شود. در این کتاب مواردی چون:

  • چگونه مشتریان را در چرخه توسعه درگیر نگه دارید.
  • محصول خود را در تکرارهای کوتاه تر و موثرتر تست کنید.
  • بدانید که چگونه در استارتاپ خود چرخش (Pivot) کنید.
  • پیدا کردن زمان مناسب برای افزایش سرمایه

را فرا بگیرید.

13 کتاب استارتاپی که هر کارآفرینی باید بخواند (قسمت 2)

آنالیز ناب (Lean Analytics)

استفاده از داده ها برای ساخت سریع تر استارتاپ های بهتر

اگر تجربه ساخت یک استارتاپ را داشته باشید، می دانید که آنالیز خوب به شما کمک می کند تا محصول و بازار درست را قبل از آن که سرمایه شما تمام شود پیدا کنید. ولی با حجمه های اطلاعاتی موجود چه می کنید؟ از کجا شروع می کنید؟

این کتاب به شما نشان می دهد که چه چیزی را اندازه گیری کنید، چگونه انالیز کنید و چگونه گزارش تهیه کنید. این کتاب به قلم آلیستر کرول و بن یوسکووتیز (بنیان گذار کوردینانت)  است و به طرح مثال ها و روش هایی می پردازد که استارتاپ شما را از یک ایده خام تا انطباق بازار/محصول و فراتر از آن می برد. مثال های و نمونه های آن به کارآفرینان کمک می کند تا اساسی ترین سنجه ها یا متریک های استارتاپ خود را شناسایی کنید. تمرکز نویسنده بروی استارتاپ های تکنولوژی است ولی این کتاب برای تمام استارتاپ ها در هر حوزه ای مفید است.

13 کتاب استارتاپی که هر کارآفرینی باید بخواند (قسمت 2)

تجربه کاربری ناب (Lean UX)

استفاده از اصول ناب برای بهبود تجربه کاربری

خواندن
چگونه با سرمایه شخصی خود در استارتاپمان سرمایه گذاری کنیم ؟

جف گتلف، متخصص تجربه کاربری در این کتاب، اصول اولیه تجربه کاربری ناب را یاد می دهد و شما فرا می گیرید که چگونه طراحی خود را براساس نیاز مشتریان اعتبارسنجی کنید. این کتاب به شما نشان می دهد که چگونه یک تیم محصول با همکاری یکدیگر نظرات مشتریان را جمع آوری می کنند. در این کتاب با مباحثی چون:

  • نحوه استفاده بهینه از ابزارهای طراحی ناب
  • نحوه به اشتراک گذاری نظرات خود با تیم طراحی و مدیر محصول
  • ساخت MVP در راستای اعتبارسازی ایده های استارتاپی خود
  • هم راستاسازی صدای مشتریان با چرخه های مختلف توسعه محصول خود
  • چگونگی موثر کردن و ترکیب تجربه کاربری ناب با اسکرام
  • و به کارگیری آن در سازمان خود

آشنا می شوید.

13 کتاب استارتاپی که هر کارآفرینی باید بخواند (قسمت 2)

منبع : آواتک

استارتاپس لند

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *