بازاریاب حرفهای بودن کار بسیار لذت بخشی ولی دشواری است. بنابراین فردی که به عنوان یک بازاریاب فعالیت میکند باید کارهای مختلفی انجام دهد. از جمله این فعالیتها میتوان به شرکت در کمپینها، هدف گذاریها، تنظیم بودجه و اولویتبندی کارها و … اشاره کرد. همچنین از ویژگیهای مهم یک بازاریاب حرفهای، سخت کوشی، خلاقیت، تیزهوشی و تسلیم ناپذیری او است.
نکته قابل توجهی که در این زمینه وجود دارد این است که حتی اگر همه فاکتورها و شرایط نیز مساعد نباشد، یک بازاریاب حرفهای باید با روحیهای قوی با تمام این مشکلات مواجه شده و بهترین راهحل را پیدا کند. در این صورت کسب و کارها میتوانند به راحتی به سوی موفقیت پیش روند. اگر شما هم به عنوان یک بازاریاب حرفهای فعالیت میکنید، حتما میخواهید بدانید موفقیت در این شغل مستلزم چه شرایطی است؟ در این مطلب، ۱۰ عادت مهم یک بازاریاب حرفهای در عصر بازاریابی دیجیتال مورد بررسی قرار میگیرد.
۱۰ عادت مهم یک بازاریاب حرفهای در عصر بازاریابی دیجیتال
۱) هدف گذاری
هدف گذاری اصلیترین فعالیت باهوشترین و حرفهایترین بازاریابها است. زیرا اگر کمپینی بدون هدف پایهگذاری شود، هیچگاه موفق نخواهد شد. بنابراین در هر زمینهای که فعالیت میکنید هدفگذاری را در اولویت کارهای خود قرار دهید. تا شاهد موفقیت روز افزون خود شوید.
هر فرد تعریف متفاوتی از موفقیت دارید. ممکن است این نعریف برای شما موفقیت در تولید محصول، جذب مشتری و یا کسب درآمد باشد. بنابراین بهتر است قبل از هر چیزی، هدف مشخصی برای خودتان مشخص کنید و شرایط مناسب را برای رسیدن به این هدف، فراهم کنید.
۲) مطالعه رقبا
اگر قصد دارید به عنوان یک بازاریاب حرفهای فعالیت کنید، در تاریکی بازاریابی نکنید! یعنی کسانی را که در حال رقابت با شما هستند، پیدا کنید و فعالیتهای آن ها را زیر نظر بگیرید. یک بازاریاب حرفهای باید بداند که رقابت در بازار به چه سمتی پیش میرود و کسب و کار خودش تا چه مرحلهای پیش رفته است.
مطالعه رقبا سبب تسهیل فرآیند ایدهپردازی میشود. در نتیجه میتوانید طراحی محصول خود را نیز بهبود بخشیده و از این طریق به مزیت رقابتی قابل توجهی دست یابید. برای بررسی کلی رقبا بهتر است به این نکته توجه کنید که آیا رقبای شما جزو سه گزینه برتر جستجوی گوگل هستند؟ بنابراین شما هم تلاش کنید تا کسب و کارتان پیشرفت کرده و به این مرحله برسد.
۳) شناسایی مشتریان هدف
در نگاه اول ممکن است این گزینه بدیهی به نظر برسد. ولی جالب است بدانید که شرکتهایی وجود دارند که بازار هدف مناسبی برای کسب و کارشان را شناسایی نکردهاند. بنابراین به عنوان یک بازاریاب حرفهای باید معین کنید که چه کسانی مخاطب اصلی شما هستند. این کار میتواند با اجرای یک بازاریابی شخصیسازی شده نیز انجام گیرد. برای این منظور اطلاعات و علاقهمندی افراد را از طریق شبکههای اجتماعی جمع آوری کنید و محصول مرتبط با علاقهی آنها را به مخاطبان خود پیشنهاد کنید.
۴) تولید محتوا
تولید محتوای وبلاگ، تهیهی کتاب الکترونیکی، نسخههای pdf، اینفوگرافی و … از جمله مهمترین مسائلی هستند که یک بازارایاب حرفهای در عصر بازاریابی دیجیتال باید به آن توجه کند. البته روشهای زیادی برای تولید محتوا وجود دارد و یک بازاریاب حرفهای حتما از بهترین آنها برای پیشبرد استراتژی بازاریابی خود استفاده میکند.
بازاریاب حرفهای، محتوایی را منتشر میکند که متناسب با سلیقه مشتری باشد. زیرا به کمک محتوا، جنبههای پراهمیت صنعت به راحتی پیدا میشود. همچنین این امر باعث ایجاد اعتماد بین شما و مشتریان میشود.
۵) بهبود ارتباطات
برقراری ارتباط با مشتریان احتمالی اتفاقی است که یک بازاریاب حرفهای هر روز با آن مواجه میشود. این ارتباط از لحظهای آغاز میشود که مشتری با نام برند شما در اینترنت رو به رو شود. بازاریابان حرفهای با فرستادن ایمیلهای اتوماتیک، ارتباط خود را با مشتریان احتمالی افزایش میدهند. در حالت کلی، استفاده از شبکههای اجتماعی، زمینهی مناسبی برای پرورش ارتباطات با مشتریان است.
۶) توجه به بازخوردها
توجه به آنچه که در مورد برند و صنعت شما در شبکههای اجتماعی مطرح میشود، بسیار مهم است. اگر به این بازخوردها توجه نکنید، فرصتهای بسیاری را از دست خواهید داد. ممکن است شخصی از محصول شما ناراضی باشد و این نارضایتی را در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارد. اگر این بازخوردها را دنبال کنید، میتوانید از فرصت استفاده کرده و مشکل او را حل کنید.
افراد بسیاری سوالات خود را در شبکههای اجتماعی مطرح میکنند. شما میتوانید از این طریق، سوالات مربوط به کسب و کارتان را پاسخ دهید و به منبع قابل اطمینانی برای مشتریان احتمالیتان تبدیل شوید. هر چند ممکن است پاسخ دادن به سوال یک کاربر ممکن است برای شما اهمیت چندانی نداشته باشد. اما از این طریق دیدگاه مثبتی در ذهن مخاطبان شما ایجاد میشود. در واقع این پاسخ دهی نشانگر توجه شما به مشتریان است.
۷) تقسیم بندی مشتریان
برقراری ارتباطات هدفمند در کمپینهای بازاریابی بسیار موثرتر از روشهای عمومی و فرستادن انبوهی از ایمیلهای یکسان برای همه است. هر کس در لیست تماس مشتریان شما با دیگری متفاوت است. یک بازاریاب حرفهای با پرسیدن سوالات درست، به تفاوت بین مخاطبانش پی میبرد. شما بر اساس نوع کسب و کارتان باید انواع مشتریان خود را تقسیم بندی کنید. نحوهی ارتباط و محتوای ایمیل ارسالی شما باید برای هر گروه از مشتریان متفاوت باشد.
۸) تست کردن
این مرحله، بهترین مرحله در بازاریابی است. به عبارت دیگر روشهای مختلفی را امتحان کنید و روشی را که نتیجهی بهتری دارد، انتخاب کنید. به عنوان مثال، طراحی وبسایت خود را تغییر دهید، نتیجه این تغییرات را مقایسه کنید و بهترین طراحی را برای وبسایت خود برگزینید.
۹) اندازه گیری و آنالیز
همیشه به اعداد و ارقام توجه کنید و حساب همه چیز را داشته باشید. یک بازاریاب حرفهای آمار کمپینها، تعداد اعضای شبکههای اجتماعی و تعداد دانلودهای مرتبط با کسب و کارش را پیگیری میکند.
پس از محاسبهی این اعداد، باید آنها را تحلیل کنید. با تحلیل این دادهها باید بتوانید به سوالاتی از این قبیل نیز پاسخ دهید. چرا ما به اهداف کسب و کارمان نرسیدهایم؟ به کدام یک از اهداف موجود در چشمانداز خود رسیدهایم؟ چرا این صفحه وبسایت بازدید بیشتری نسبت به بقیه صفحات داشته است؟ و…
۱۰) نوآوری
نوآوری و خلاقیت از ویژگیهای مهم یک بازاریاب حرفهای است. زیرا نوآوری شما را از رقبایتان متمایز میسازد. از این رو به عنوان یک بازاریاب موفق در کسب و کارتان خلاقیت به خرج دهید و ایدههای جدید را امتحان کنید. مهمتر از همه اینکه از ریسک کردن نترسید.
منبع : ibazaryabi