واکنش نابغه‌های دنیا در برابر شکست و انتقاد سازنده

واکنش نابغه‌های دنیا در برابر شکست و انتقاد سازنده

اجتناب از شکست امکان‌پذیر نیست و حتی موفق‌ترین افراد نیز بارها و بارها شکست را تجربه کرده‌اند. اغلب ما شکست را پایان کار می‌دانیم درصورتی‌که این طور نیست، هر بار شکست می‌خوریم یعنی تا جای ممکن تلاش کرده‌ایم اما نباید نا امید شویم. از هر کلمه‌ی «نه» که می‌شنویم باید چیزهای جدید یاد بگیریم و از آن‌ها برای پیشرفت استفاده کنیم. هر بار با انتقاد تند و سازنده‌ای روبه‌رو شدیم یا احساس شکست کردیم فراموش نکنیم که تمام افراد موفق نیز بارها در زندگی خود «نه» شنیده‌اند. اما باز هم مصمم در مسیر حرکت کرده تا اینکه در نهایت به موفقیتی چشم‌گیر رسیده‌اند. در ادامه‌ی این مقاله‌ طرز تفکر پنج نفر از نابغه‌های دنیا در مواجه با مشکلات و انتقاد سازنده را بررسی می‌کنیم.

۱- نلسون ماندلا

واکنش نابغه‌های دنیا در برابر شکست و انتقاد سازنده

نلسون ماندلا، رئیس جمهور سابق آفریقای جنوبی به رفع تبعیض نژاد در کشورش کمک‌های قابل توجهی کرد و به یکی از چهره‌های نمادین در دنیا تبدیل شده است. حتی بعد از مرگش در سال ۲۰۱۳ باز هم مردم سراسر دنیا از او به‌عنوان فرد بزرگی یاد کرده و از تلاش‌هایش قدردانی می‌کنند. او گفته است از تمام اشتباهات خود در زندگی درس گرفته و با هر تجربه پیشرفت کرده است. ضرب‌المثل معروفی می‌گوید: «چیزی که تو را نمی‌کشد، قوی‌ترت می‌کند» نسلون ماندلا نیز در جمله‌ای مرتبط گفته است:

من هیچ‌موقع شکست نمی‌خورم، یا برنده می‌شوم یا چیزهای جدید یاد می‌گیرم.

۲- مایکل جردن

واکنش نابغه‌های دنیا در برابر شکست و انتقاد سازنده

مایکل جردن، یکی از ستاره‌های ورزش بسکتبال به دلیل روحیه‌ی رقابتی و موفقیت‌هایی که داشته در سراسر دنیا شناخته شده است. او در سخنرانی تالار مشاهیر گفت در دوران دبیرستان از تیم بسکتبال مدرسه اخراج شده و بابت این موضوع بسیار ناراحت بوده است. او حتی بعد از تمام موفقیت‌هایی که در سال‌های بعد کسب کرده از جمله پیوستن به NBA و برنده شدن در ۶ مسابقه‌ی قهرمانی، هنوز هم طعم تلخ اولین شکست بزرگ خود را از یاد نبرده بود. این احساس باعث شد سخت‌تر کار کند و نهایت تلاش خود را برای پیروزی در آینده به کار بگیرد. او گفته است:

من در حرفه‌ی کاریم بیش از ۹ هزار پرتاب اشتباه داشته‌ام. در ۳۰۰ بازی شکست خورده‌ام. ۲۶ بار برای پرتاب ضربه‌ی سرنوشت‌ساز بازی انتخاب شدم و شکست خوردم. من بارها و بارها در زندگی شکست خورده‌ام و همین دلیل اصلی موفقیت من است.

۳- جی‌کی رولینگ

واکنش نابغه‌های دنیا در برابر شکست و انتقاد سازنده

جی‌کی رولینگ نویسنده‌ی مجموعه کتاب‌های هری پاتر از شکست برای انگیزه استفاده کرده است. شکست خوردن نه تنها به او ثابت کرده که در حال تلاش است بلکه به او یاد داده می‌تواند در هر شرایطی زنده بماند و رو به جلو حرکت کند. معروف‌ترین کتاب او بارها و بارها توسط ناشران مختلف رد شد اما امروزه به‌عنوان یکی از ثروتمندترین زنان دنیا شناخته می‌شود. او گفته است:

محال ممکن است شخصی بدون شکست زندگی کند. مگر اینکه به حدی محتاطانه عمل کند که به صورت پیش‌فرض فردی شکست خورده است و نمی‌توان نام آن را زندگی کردن گذاشت.

۴- ایندرا نویی

واکنش نابغه‌های دنیا در برابر شکست و انتقاد سازنده

ایندرا نویی، مدیرعامل شرکت پپسی، شخصی است که از کنار انتقاد سازنده به سادگی عبور نمی‌کند. او برای بررسی دقیق نقطه نظر دیگران وقت می‌گذارد حتی اگر این افراد با او مخالف باشند. او به این فکر می‌کند که دلیل طرز تفکر فرد منتقد چگونه شکل گرفته است و چه چیزی می‌تواند از آن یاد بگیرد. برخی مردم انتقاد سازنده را نماد شکست می‌دانند اما اگر اجازه دهند می‌توانند آن را به دلیلی برای رشد و موفقیت تبدیل کنند. ایندرا نویی می‌گوید:

همیشه صحبت‌ها و اعمال دیگران را مثبت تعبیر کنید. با این کار حتی خودتان هم از دیدی که نسبت به آن شخص یا موضوع مطرح شده پیدا می‌کنید، تعجب خواهید کرد.

۵- رید هافمن

واکنش نابغه‌های دنیا در برابر شکست و انتقاد سازنده

رید هافمن، هم‌بنیان‌گذار شرکت لینکدین شکست خوردن را تضمینی بر نوآوری می‌داند. او معتقد است تقلید کردن از روی کار دیگران بسیار ساده است و زمانی که می‌خواهید محصول جدیدی ارائه دهید شرایط بسیار سخت می‌شود. گرفتن تصمیم‌ها و ریسک‌هایی که شخص دیگری تا به حال انجام نداده از نظر رید هافمن کار مشکلی است. او همچنین معتقد است عدم وجود انتقاد سازنده نشان دهنده‌ی این است که مردم به اندازه‌ی کافی بابت محصول یا خدماتی که ارائه می‌دهید هیجان‌زده نشده‌اند. او می‌گوید:

اگر بابت اولین نسخه از محصولی که ارائه داده‌اید خجالت‌زده نیستید یعنی محصول خود را دیر به بازار عرضه کرده‌اید.

منبع: زومیت

استارتاپس لند

 

خواندن
ویژگی های کارآفرینی : ۱۲ نکته ساده برای تبدیل شدن به یک کارآفرین

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *