تدابیر کارآفرینان بزرگ برای رویارویی با بحران‌های مالی کسب وکار

تدابیر کارآفرینان بزرگ برای رویارویی با بحران‌های مالی کسب وکار

ریسک‌ها و بحران‌های مالی کسب وکار مستلزم مدیریت و کنترل دقیق هستند؛ در غیر این صورت ممکن است به شکست کامل کسب‌وکار منجر شوند. اگرچه نرخ شکست استارتاپ‌ها با کمی اغراق همراه بوده است؛ اما هنوز در احتمالات بالای آن تردیدی نیست: طبق آخرین آماره اداره‌ی کار آمریکا، ۲۰ درصد از کسب‌وکارها در طول یک سال اول و نیمی از آن‌ها طی پنج سال سقوط می‌کنند.

بیشتر این شکست‌ها نتیجه‌ی ترکیبی از عوامل بحران‌زا است. در مرحله‌ی اول مشکلاتی نظیر عدم شناخت نیاز بازار، تیم نامناسب یا رقابت سنگین و در مرحله‌ی بعد ورشکستگی، فاکتورهایی هستند که باعث شکست کسب‌وکارهای نوپا می‌شوند. حدود ۲۹ درصد از شرکت‌ها، پیش از سقوط با مشکلات و بحران‌های مالی کسب وکار مواجه‌اند. مخارج غیرمنتظره، افزایش ناگهانی هزینه‌های تولیدی و کسر بودجه، نقطه‌ی پایان راه شرکت‌هایی است که با دیگر چالش‌های بازار نیز در حال مبارزه‌اند.

بنابراین کارآفرینان باید بدانند که در شرایط اورژانسی مالی، چه واکنشی داشته باشند. برخی از مشهورترین شرکت‌های فعلی جهان نیز در گذشته این شرایط بحرانی را تجربه کرده‌اند، در ادامه به چگونگی رویارویی با بحران‌های مالی کسب وکار  این شرکتهای بزرگ میپردازیم.

تدابیر کارآفرینان بزرگ برای رویارویی با بحران‌های مالی کسب وکار

فدکس

 فردریک اسمیت، بنیان‌گذار فدکس، دو سال پس از تأسیس این شرکت دریافت که به علت افزایش قیمت سوخت، میلیون‌ها دلار بدهکار شده‌ است. او تقریباً آماده بود که اعلام ورشکستگی کند. زمانی که ذخیره‌ی نقدی شرکت به ۵۰ هزار دلار رسید، آن‌ها از خلبانان خواستند که هزینه‌های خود را با کارت اعتباری شخصی بپردازند و همچنین هزینه‌ی سوخت هواپیماها را با چک مدت‌دار پرداخت کنند.
اینجا نقطه‌ای بود که اسمیت تصمیم گرفت به ریسک بزرگی دست بزند و آخرین پس‌انداز شرکت را سرمایه‌گذاری کند. این تصمیم نتیجه‌ی بسیار مثبتی در پی داشت؛ به‌طوری‌که مدتی بعد سرمایه‌ی فدکس به ۱۱ میلیون دلار رسید و زمینه‌ی کمپین تبلیغاتی برند جدید آنان را نیز فراهم کرد.
تدابیر کارآفرینان بزرگ برای رویارویی با بحران‌های مالی کسب وکار

تسلا و اسپیس ایکس

هر دو شرکت نوآورانه‌ی فناوری ایلان ماسک، در دوران رکود جهانی اقتصادی سال ۲۰۰۸ با مشکل مالی مواجه شدند. ماسک به بلومبرگ گفته بود که او بودجه‌ی لازم برای حفظ یکی از شرکت‌ها را در اختیار دارد؛ ولی نمی‌تواند هر دو شرکت را نجات دهد. اما بعداً ترکیبی از عوامل به او کمک کرد هر دو کسب‌وکار خود را حفظ کند. او ابتدا برخی از سرمایه‌گذاری‌های خود را فروخت و از سرمایه‌گذاران تسلا بودجه‌ی بیشتری درخواست کرد. اما بزرگ‌ترین قدم او، یک قرارداد جدید۱.۶ میلیارد دلاری با ناسا بود که نه‌تنها اسپیس ایکس را از سقوط نجات داد، بلکه به رشد خیره‌کننده‌ی آن‌هم کمک کرد.

تدابیر کارآفرینان بزرگ برای رویارویی با بحران‌های مالی کسب وکار

اپل

اپل در آغاز راه خود، یک شرکت مبتنی بر نوآوری بود. اما در غیاب رهبر الهام‌بخش آن یعنی استیو جابز، این نوآوری نیز رو به افول نهاد. این شرکت پس از عرضه‌ی یک سری محصولات شکست‌خورده و گرفتار شدن در شرایط مالی بسیار بد، هیچ ایده‌ای در خصوص اینکه چگونه می‌تواند دوباره به یک شرکت فناوری برتر تبدیل شود، نداشت. در این زمان اپل دوباره استیو جابز را به همکاری دعوت کرد و مأموریت او را بازآفرینی نوآوری‌های گذشته خواند.

اپل چند سال بعد آیپاد، فروشگاه آیتونز و  درنهایت آیفون را معرفی کرد؛ محصولاتی که آن را از یک شرکت بی‌ثبات و رو به سقوط، به یکی از غول‌های دنیای تکنولوژی تبدیل کردند.

تدابیر کارآفرینان بزرگ برای رویارویی با بحران‌های مالی کسب وکار

کداک

یکی دیگر از شرکتهای بزرگ که با بحران‌های مالی کسب وکار مواجه شد شرکت کداک بود.شاید کداک هرگز نتواند شکوه سابق خود را به‌عنوان یکی از برترین شرکت‌های عکاسی جهان به دست آورد؛ ولی این شرکت پس از قرار گرفتن در مرز ورشکستگی در سال ۲۰۱۲ (به دنبال انقلاب عکاسی دیجیتال) تا حد زیادی اوضاع خود را بهبود داد.

کداک با تغییر کامل سازمان‌دهی خود و متمرکز شدن روی نیازهای تصویربرداری-تجاری، از اشتباهات پیشین خود فاصله گرفت و فرصت جدیدی برای فعالیت در دنیای دیجیتال مدرن به دست آورد. گرچه هنوز نرخ سود و رشد کداک بالا نیست؛ ولی این شرکت یک طوفان مالی ویرانگر را از سر گذرانده است.

راه گریز

کارآفرینان و برندهایی که نام بردیم، از تدابیر و اقدامات مؤثری برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها استفاده کردند و حتی از کارمندان خود کمک گرفتند. آن‌ها به‌سختی تلاش کردند تا سرمایه و بودجه‌بندی جدیدی داشته باشند و شرکت‌های خود را بازسازی کنند.

شما می‌توانید با پیش‌بینی یک صندوق مخارج اضطراری، آمادگی رویارویی با بحران های مالی کسب و کارتان را داشته باشید؛ درست همان‌طور که در زندگی شخصی به فکر روزهای سخت هستید. اگر پول کافی در اختیار دارید، آن را کنار بگذارید. در غیر این صورت می‌توانید یک حساب پس‌انداز جدید برای مخارج غیرمترقبه و بحران‌های ناگهانی افتتاح کنید و تدابیری برای صرفه‌جویی ماهانه بیندیشید. اما اگر با شرایط بحرانی و دشواری مواجه شدید و بودجه‌ی ضروری کافی در دسترس نداشتید، هنوز می‌توانید با کاهش هزینه‌ها، جذب سرمایه یا بازسازی برند، راهی برای حفظ کسب‌وکارتان بیابید.

منبع: زومیت

استارتاپس لند

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *