- By - سید محمدرضا دادخواهی
- استارتاپ
- جولای 31, 2017
در این مطلب قصد دارم به نکته بسیار مهمی اشاره کنم که بنظرم در موفقیت شما ، به عنوان یک موسس استارتاپ یا هم بنیانگذار و یا عضوی از یک تیم استارتاپی می تونه موثر باشه ! و اون اینه ! اصلا آیا شما برای کارآفرینی ساخته شده اید یا نه ؟ یادتان باشد که قرار نیست همه کارآفرین بشوند ، مهم این است که شما در جایگاهی که قرار دارید و از کاری که انجام می دهید لذت ببرید. با خودتان رو راست باشید ، عنوان کارآفرین عنوان بسیار جذابی است ، ولی نیاز به یکسری توانمندی ها و ویژگی های فردی دارد ، یک سئوالی که همیشه مطرح می شود و در دنیا بر سر آن بحث زیادی صورت گرفته است این است که آیا کارآفرینان زاده می شوند یا تربیت می شوند ، تئوری ها و نظریه های بسیار زیادی در این زمینه وجود دارد ، من شخصا معتقد هستم که اگر افراد در یک محیط ویژه رشد کنند احتمال بروز رفتار کارآفرینانه بسیار بالا خواهد بود. در بروز یک رفتار کارآفرینانه دو عامل مهم وجود دارد ، یکی محیطی که فرد در آن بزرگ شده و اتفاقاتی که در زندگی برایش رخ داده ، و دوم ویژگی های شخصیتی وی ( که این مورد هم بگونه ای با محیط رابطه دارد).
در این مطلب میخواهم توجه شما را به ویژگی های شخصیتی کارآفرینان جلب کنم ، و یک آزمون علمی رو معرفی کنم که میتوانید با انجام آن به این آگاهی دست پیدا کنید که در هر یک از این ویژگی ها شما چه نمره ای دارید .این آگاهی خیلی مهم است و نقش بسیار ویژه ای در موفقیت و شکست شما می تواند ایفا نماید.
۸ ویژگی شخصیتی موسسین استارتاپ ها و کارآفرینان
ریسک پذیری متعادل
ببینید در تعریف کارآفرینی به این نکته اشاره کردیم که کارآفرینی با ریسک و مخاطره مالی و اعتباری ( آبرو ) همراه است ، از طرفی ریسک راه اندازی یک استارتاپ بسیار بالاست ، ما همواره در تلاش هستیم که با متدها و روشهای کاربردی ، مخاطرات و ریسک استارتاپ خودمان را پایین بیاوریم ، شما باید تاجایی که می توانید جوانب مختلف یک ایده استارتاپی را مد نظر قرار دهید.ولی باید در نهایت کمی ریسک پذیر باشید.
توفیق طلبی و نیاز به موفقیت
آیا در زندگی برای خودتون هدف تعیین کردین ؟ آیا این هدف ها رو دنبال می کنید ؟ دوست دارید در زمینه حرفه ای و کاریتون ارتقا پیدا کنید ؟ اگر این کارها رو انجام میدهید یعنی اینکه شما براتون مهم هست که موفق بشید ! البته موفقیت یک تعریف درونی داره ویک تعریف بیرونی ، که این روزها بیشتر روی جنبه های بیرونی موفقیت صحبت میشه ( موقعیت شغلی ، ازدواج ، خرید خانه و….) یادتون باشه مهمتر از موفقیت بیرونی ، موفقیت درونی است، اینکه شما از درون چقدر با خودتون حال می کنید و راضی هستید. کلا کارآفرین ها انجام دادن و تیک زدن هدفاشون براشون مهم هست .
مرکز کنترل درونی
آیا شما از اون دسته آدمهایی هستید که وقتی نمره خوبی در امتحان میگیرید ، میگید این نمره رو بواسطه تلاش هام گرفتم و در مقابل وقتی نمره پایینی می گیرید ، بیان می کنید که ، عجب استاد بدی بود ، دیدی چه نمره ای به ما داد !
افرادی که مسئولیت رفتار خودشان را می پذیرند و خودشان عامل اصلی موفقیت و شکست می دانند ، افرادی هستند که از مرکز کنترل درونی بیشتری برخوردار هستند، این افراد معتقد هستند که مهمترین نقش در سرنوشت ، بر عهده خودشان است.
سلاست فکری
ببینید سلاست فکری در بحث خلاقبت مطرح است ، و بر روی جنبه های تفکر خلاق یک کارآفرین تاکید دارد، خود واژه سلاست یعنی روان و نرم بودن، و در ادبیات خلاقیت و کارآفرینی به این معنی است که شما توان این را داشته باشید که از بین ایده ها و افکار مختلف در مورد یک موضوع خاص ، یک ترکیب مناسب و کاربردی و البته اجرایی را انتخاب کنید.
این توان کنار هم گذاشتن و انتخاب یک ترکیب مناسب همان سلاست فکری است.
عملگرایی
شعار یکی از رویداد های آموزشی کارآفرینی ( استارتاپ ویکند ) ، بر روی این ویژگی کارآفرینان تاکید دارد ، شعار این است ، No Talk , All Action ، یعنی اینکه حرف زدن و ایده پردازی کافیه ، وقت عمل فرا رسیده ، شروع به کار کن .واقعیت اینه که کارآفرینان روحیه خوبی در زمینه عملی کردن ایده هایشان دارند ، و شروع کننده و انگیزه دهنده خوبی هستند ، آنها علاوه بر ایده پردازی دست به کار هم میشوند ، شاید شما هم از آن دسته آدمهایی باشید که مثلا با دیدن یک اپلیکیشن موبایل بگویید : ا… این ایده رو من داشتم …. داشتم داشتم دیگه اینجا مهم نیست ، مهم این است که چه کسی آن ایده را عملی کند. کارآفرینان ، برای ایده هایشان تصمیمات عملیاتی و اجرایی می گیرند.
تحمل ابهام
افرادی هستند که باید قبل از شروع به هر کاری همه جوانب با جزییات برای آنها روشن باشد تا تصمیم به شروع کار بگیرند ، بعضی مواقع درگیر شدن در این همه جزییات ممکن هست که مانع از انجام به کاری بشود. شیوه کارآفرینان به این صورت است که قبل از شروع هر کاری ، ریسک های احتمالی را در نظر می گیرند و اطلاعات اصلی را بدست می آورند ، و با اینکه مواردی هنوز برایشان مبهم است ، یک قدم به جلو حرکت می کنند ، آنها این توان را دارند که در حین انجام کار ابهامات و عدم قطعیت ها را بپذیرند و به سمت جلو حرکت کنند.
رویا پردازی
شما چقدر با رویا هایتان زندگی می کنید ؟ آیا اصلا رویا پردازی می کنید ؟ اینکه یک شرکت داشته باشید ، صد ها نفر در مجموعه شما کار کنند ، روز به روز بازار های مختلف را تسخیر کنید و… اصلا یک روز کاری خودتان را در ۵ ساله آینده را تا حالا متصور شدید ؟ این ویژگی ، یکی از شاخصه های اصلی کارآفرینان است ، آنها بواسطه این رویا پردازی ها انرژی می گیرند ، و قوه خلاقیت آنها تحریک می شود .البته رویا پردازی و بلند پروازی و توهم رابطه نزدیکی با همدیگه دارند که باید به آن توجه کنیم.
چالش طلبی
دنبال آرامش هستید یا به دنبال چالش های جدید ؟ دوست دارید جدول حل کنید؟ آیا از معما حل کردن خوشتان می آید ؟ کارآفرینان عاشق حل کردن مسایل هستند ، آن هم مسایل مربوط به کسب و کارشان ، اینکه بتوانند از هر طریقی که شده یکی از چالش های کسب و کارشان را حل کنند ، برایشان بسیار لذت بخش است. آنها به حل کردن فکر می کنند و در این راه از هر روشی استفاده می کنند ، آموزش ، مشورت ، مطالعه ، خرید اطلاعات و….
آیا من این ویژگی ها را دارم ؟ نمره من در هر کدام از این
شاخص ها چند است ؟
خوب حالا احتمالا دوست دارید بدانید که در هر یک از این شاخصه ها چه نمره ای دارید ،یک آزمون کاربردی و علمی در این زمینه طراحی شده است، کافیست عبارت آزمون ویژگی های شخصیتی کارآفرینی را در اینترنت جستجو کنید. این آزمون بصورت بومی در وبسایت های زیادی منتشر شده است ، برخی در قالب اکسل و برخی دیگر در قالب آزمون آنلاین.این آزمون را انجام دهید ، و نمره خود را در هر یک از این محور ها بدست آورید. امیدوارم این ابزار هم بتواند برایتان مفید واقع شده و دید بهتر و کامل تری از خودتان بدست بیاورید.یادتون باشه ، شما میتونید رهبر یک تیم شکست خورده و یا ستاره یک تیم موفق باشید.
منبع : دکتر.استارتاپ