راهنمای استخدام پرسنل برای مؤسسین استارتاپ

راهنمای استخدام پرسنل برای مؤسسین استارتاپ

شکی نیست که موفقیت یک شرکت در درجه‌ی اول به صلاحیت کارمندان آن بستگی دارد. حتی اگر یک مدیرعامل، نوآورترین و خلاقانه‌ترین طرح قرن را در ذهن داشته باشد اما نتواند از همکاری کارمندانی متعهد، کوشا و کارآمد بهره ببرد، هرگز موفق نمی‌شود به رؤیای خود رنگ واقعیت ببخشد. هنگامی‌که شما سفر کارآفرینی خود را شروع می‌کنید و به فکر تأسیس یک استارتاپ هستید، اهمیت و حساسیت استخدام عوامل را بهتر درک می‌کنید. احتمالاً سؤال‌های زیادی از ذهنتان می‌گذرد: چگونه بهترین کارمندان را پیدا کنم؟ چگونه متوجه شوم که کدام‌یک از کارجویان، صلاحیت بیشتری دارند؟ اگر گزینه‌ی اشتباهی را انتخاب کنم چه تبعاتی خواهد داشت؟واقعیت این است که استخدام در استارتاپ ها ، روندی استرس‌زا است. بااین‌حال توجه به برخی نکات، که حتی مدیرعاملان شرکت‌های بزرگ جهان نیز همیشه آن‌ها را مدنظر قرار می‌دهند، به شما کمک می‌کند این روند را راحت‌تر پشت سر بگذارید.

فرهنگ محل کارتان را توسعه دهید

یکی از اشتباهات متداول استارتاپ‌ها این است که در استخدام عوامل، به‌قدری روی تخصص افراد متمرکزند که اولویت‌های سازمانی خودشان را فراموش می‌کنند. ممکن است اوایل کار، فکر کنید این مسئله از اهمیت زیادی برخوردار نیست، ولی اگر فرهنگ استارتاپی خود را به‌خوبی توسعه نداده باشید، چگونه می‌توانید افرادی را استخدام کنید که کنار شما به‌خوبی با یکدیگر همکاری کنند؟ درحالی‌که فاکتورهایی نظیر مهارت، استعداد و تجربه‌ی فردی متقاضیان، در تصمیم‌گیری شما نقش مهمی بازی می‌کنند؛ باید به فرهنگ محیط کاری خود نیز توجه کنید. دن دنیسون، فرهنگ محیط کار را این‌گونه تعریف می‌کند: « ارزش‌ها، باورها و اصولی که فونداسیون سیستم مدیریتی یک سازمان را شکل می‌دهند و رفتارها و حرکاتی که این اصول را تصدیق و تقویت می‌کنند.» پس شما باید ابتدا این اصول و ارزش‌ها را به‌خوبی توسعه دهید و بعد به دنبال افرادی باشید که در کنار شایستگی‌های حرفه‌ای، با این اصول سازگارند.

راهنمای استخدام پرسنل برای مؤسسین استارتاپ

شرایط و ترجیحات استخدامی را لیست کنید

در شرایط فعلی اقتصادی، بعید نیست که با سیل رزومه‌های کارجویان فراوانی روبرو شوید. درست است که عوامل متعددی در پروسه‌ی تصمیم‌گیری شما تأثیرگذارند، ولی بهتر است از ابتدای کار، برای استخدام در استارتاپ ها مجموعه‌ای از خصوصیات و مهارت‌های مهم را مشخص کنید و مراقب باشید که از این فهرست منحرف نشوید. این لیست به شما کمک می‌کند خیلی راحت‌تر رزومه‌ها را فیلتر کنید و متقاضیانی را که فاصله‌ی زیادی با انتظارات شما دارند، کنار بگذارید. به‌علاوه این روال باعث می‌شود مهارت‌ها و سوابق کارجویان، چشم شما را به روی پیش‌نیازهای مهم‌تر نبندد.

بررسی سوابق اخلاقی

مسلماً یکی از مهم‌ترین مراحل استخدام کارمندان، بررسی سوابق حرفه‌ای آن‌ها است. همه‌ی تجربیات، مهارت‌ها و استعدادهای متقاضی کار، هیچ ارزشی نخواهد داشت اگر این فرد با شما صادق نباشد. پیش از اینکه به استخدام کارمندان بالقوه‌ی خود فکر کنید، باید پس‌زمینه‌ی شخصیتی آنان را بررسی کنید. به‌این‌ترتیب مطمئن می‌شوید که نه‌تنها کارمند واجد صلاحیتی را استخدام کرده‌اید، بلکه می‌توانید به او اعتماد داشته باشید.

راهنمای استخدام پرسنل برای مؤسسین استارتاپ

از روش‌های جدید مصاحبه استفاده کنید

مصاحبه یکی از مهم‌ترین فرایندهای استخدام در استارتاپ ها به شمار می‌رود. بااین‌حال جلسات سنتی مصاحبه، که در آن مدیر یا کارفرما سؤالات تکراری و مشابهی را از متقاضیان مضطرب می‌پرسد، بهترین نتایج مطلوب را در پی نخواهد داشت. در عوض بهتر است نگاه تازه‌ای به جریان مصاحبه داشته باشید و از روش‌های خلاقانه و جدیدی برای تست افراد استفاده کنید. این روش‌های آلترناتیو به شما کمک می‌کند ایده‌ی واقعی‌تری در مورد اینکه کدام متقاضیان با کارکنان فعلی و محیط کارتان سازگارترند، به دست آورید. می‌توانید گروهی از متقاضیان جدید و کارمندان قبلی‌تان را دورهم جمع کنید و تعامل جمعی آن‌ها را ببینید. به‌این‌ترتیب در عمل تفاوت بین افراد را مشاهده می‌کنید و می‌توانید بهترین گزینه‌ها را انتخاب کنید.

استعداد را به تجربه‌ی کاری اولویت دهید

اکثر کارفرمایان، برای استخدام عوامل (استخدام در استارتاپ ها)شرکت از رویکردهای چندگانه‌ای استفاده می‌کنند. اولین قدم، بررسی رزومه‌ها و تقاضانامه‌ها و یافتن افرادی است که از تجربه‌ی بیشتری برخوردارند. اما این استراتژی، به‌ویژه برای استارتاپ‌ها، ممکن است نتایج معکوسی در پی داشته باشد. البته همه‌ی استارتاپ‌ها به تعدادی اعضای مجرب نیز نیاز دارند. اما بهتر است کارفرمایان اولویت اول استخدام را خلاقیت و ذهنیت باز متقاضیان قرار دهند. یک کاندیدای شغلی که ثابت می‌کند استعداد و خلاقیت فوق‌العاده‌ای دارد، بسیار ارزشمندتر از فردی است که هیچ خلاقیتی ندارد و صرفاً از چندین سال سابقه‌ی کاری برخوردار است.

منبع: زومیت

استارتاپس لند

 

 

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *