تا به حال دوست داشتهاید بدانید وقتی نیستید همکارانتان پشت سرتان چه میگویند؟ «ناتان بری» کارآفرین دوست دارد بداند و معتقد است صراحت در بازخورد برای کارمندانش لازم است.
ناتان بری، بنیانگذار شرکت بازاریابی ایمیلی ConvertKit است. این شرکت در سال ۲۰۱۳ تاسیس شد و همهی ۳۵ کارمندش دورکار هستند. کارمندان این شرکت دو بار در سال در قالب گروههای کوچک همدیگر را ملاقات میکنند و به نوبت یک نفر انتخاب میشود و دیگران طوری بدون سانسور در موردش صحبت میکنند که گویی در آنجا حضور ندارد. بعد از ۱۰ دقیقه نوبت به خود فرد میرسد و ۵ دقیق فرصت دارد تا سوال کند و جواب بشنود.
بری میگوید «هدف ما پایهریزی فرهنگ بازخورد مستقیم است. در غیر اینصورت ایجاد ارتباطاتی که تقویتکنندهی محیط مشارکتی باشد تبدیل به چالش میشود.» علاوه بر این دورههای شش ماهه، آنها از طریق بیسکمپ، اسلک و زوم هم با هم در ارتباطند.
این فقط یک نمونه از علاقهی بری برای مشارکت و شفافیت است. مسائل کسب و کار این شرکت از بازاریابی گرفته تا حقوق کارمندان و هزینههای شرکت و امور مالی کاملا شفاف و در معرض دید عموم هستند.
این رویکرد غیرمعمول سبب رشد این شرکت شده است. درآمد این شرکت در سال ۲۰۱۸ نسبت به دو سال قبلش بیش از سه برابر شده است. در سال ۲۰۱۸ نام این شرکت در لیست کسب و کارهای با رشد بالای Inc قرار گرفت و بری ۲۸ ساله هم در لیست ۳۰ کارآفرین موفق زیر ۳۰ سال Inc جای گرفت.
بری متقاعد شده که اهمیت دادن او به صراحت و صداقت، کلید موفقیتش بوده است. در واقع صراحت در بازخورد به این کارآفرین ۲۸ ساله کمک کرد کسب و کار ۹.۵ میلیون دلاری خود را راه بیندازد.
مدیر عملیات این شرکت میگوید «انتقاد سازندهای که خیلیها پنهانش میکنند میتواند تبدیل به مهمترین عامل رشد شود.»
مدیر مشتریان این شرکت هم میگوید «این تمرین در ابتدا بسیار سخت به نظر میرسد و اینکه دیگران نکات منفی شما را بازگو کنند ممکن است اشک بعضیها را درآورد. اما در واقعیت آنقدرها هم که به نظر می رسد دشوار نیست.
ما اینگونه به مساله نگاه میکنیم: موردی که می توانم با این فرد مطرح کنم و به بهتر شدن و رشدش کمک کند چیست؟»
مسلما این تاکتیک برای هر شرکتی مناسب نیست. کیم اسکات نویسنده کتاب رادیکال کاندور هشدار میدهد که نباید به کسی بیپروا بازخورد داد و این کار باید در یک فضای خصوصی انجام پذیرد. اگر بازخورد میدهید متعاقبا باید پذیرای شنیدنش هم باشید. قبل از اینکه برایتان ثابت شود که پذیرای انتقاد هستید نباید انتقاد کنید.
بری میگوید رویکرد او به کسب و کار با فلسفهی «هر چه میدانی یاد بده» همراه است. او از کودکی با این فلسفه آشنا شد. شرایط سخت مالی در خانوادهای با ۶ فرزند او را مجبور میکرد که کارهای عجیب و غریبی برای همسایهها انجام دهد و چیزهای زیادی یاد بگیرد. ConvertKit به تمایل او برای کمک به دیگرانی چون او در جهت ساختن یک زندگی، جامهی عمل پوشاند.
او میگوید بیشترین یادگیری را از داستانهای کارآفرینانی دارد که سنجههایشان را به اشتراک میگذارند. داستانی که با اعداد و ارقام همراه نباشد کمک زیادی نمیکند.
منبع: بهمن کپیتال