امروزه فراگیر شدن و در دسترس بودن شبکههای اجتماعی مختلف و رسانههای آنلاین موجب شده تا بستر مناسبی برای ایجاد برندهای مختلف در اطراف ما ایجاد شود و جای تعجب ندارد که داشتن برند شخصی( برندینگ شخصی ) دیگر همانند گذشته نیاز نیست که روال سخت و آهستهای را طی کند. امروزه افراد زیادی در شبکههای اجتماعی فعال هستند که خودشان به تنهایی توانستند با ارائه محصول، خدمات و دانش خود یک برند شخصی هر چند کوچک را ایجاد کنند و به چیزی برسند که شاید در گذشته با زحمت و البته زمان بیشتری به دست میآمد.
برای داشتن یک برند موفق همه ما به دنبال راهکاهایی هستیم که بتوانیم مشاغل خود را گسترش دهیم و با پیشرفت و بازاریابی مناسب، کسب و کار خود را به تعداد بیشتری از مردم نشان دهیم و تصویر مثبتی از برند خود را در ذهنها ایجاد کنیم.
برای اینکه بدانید اصول برندینگ چیست بد نیست سری به معروفترین برندهای دنیا بزنیم، اپل با شعار متفاوت فکر کنید، دنیا را به چالش کشید و نایک مردم را فارغ از سن، جنس و یا آمادگی جسمانی، تشویق به فعالیت کرد و با این کار شخصیت و شعار خود را به مردم دنیا نشان دادند و بر قلب و ذهن مردم تاثیر گذاشتند و این یعنی قدرت و اصول برندینگ شخصی!
درواقع اصول پرسونال برندینگ همان نحوه عملکرد شرکتها یا افراد، چگونگی ارائه خدمات به مردم، میزان ارزش سهام هر شرکت و چگونگی ارائه این ارزشهاست. یک برند قدرتمند در میان انبوهی از رقبا ایستادگی میکند و با بالا بردن آگاهی، تجربیات و کیفیت و خلاقیت خود سعی در فروش بیشتر و جذب مشتریان بیشتر میکند.
از طرف دیگر باید بدانید که اصول پرسونال برندینگ تنها اشاره به شرکت یا سازمان موفق و معروف ندارد و یک فرد با همه اهداف، مهارتها و تخصصهای خود نیز میتواند به یک برند تبدیل شود و محبوبیت محسوسی در میان مردم کسب کند. بهتر است در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا با هم بیشتر با اصول برندینگ شخصی آشنا شویم و اطلاعات مفیدی برای داشتن یک برندینگ شخصی موفق به دست آوریم.
برندینگ شخصی چیست؟
برند شخصی از خیلی جهات شبیه به یک نام تجاری است. اینکه شما چه کسی هستید، چه میخواهید و چه ارزشهایی دارید و خودتان، محصول و یا خدماتتان را با این ارزشها بیان میکنید و برای ارتباط با مخاطبین و مشتریانتان چه هویتی میسازید. در واقع برندینگ شخصی داستان یک شخص است که خودش را آنطور که هست و البته دوست دارد باشد به دیگران معرفی میکند و در آن نقاط قوت فرد برجسته میشود و به برند هویت میبخشد و اینگونه بین عموم مردم و مخاطبین شناخته میشود و مردم بخاطر علاقمند بودن به این هویت، شخصیت و پیامهایی که دارد آن برند را میپذیرند و از آن خرید و پیروی میکنند که در ادامه میتوانید با راهکارهای اصول برندینگ شخصی آشنا شوید و فاصلهتان تا رسیدن به موفقیت را کوتاهتر کنید!
- خودتان را بهتر بشناسید
یکی از مهمترین اصول برندیگ شخصی قبل از هر کاری این است که دقیقا هویت شخصی و حرفهای شما را منعکس کند و برای این کار ابتدا باید بدانید که شما دقیقا چه کسی هستید، درونگرا هستید یا برونگرا و چه نقاط ضعف و قوتی دارید باید از مجموعهای از سوالات زیر را از خودتان بپرسید:
- من در کدام زمینهها ممتاز هستم؟
- چه چیزهایی به من انگیزه میدهد؟
- دیگران در مورد چه ویژگیهایی از من تعریف میکنند؟
- چه ویژگیهای من را به آدم پیچیدهای برای دیگران تبدیل میکند؟
- چه کارهایی از من انرژی زیادی صرف میکند؟
- برای انجام چه کارهای ساعتها زمان صرف میکنم و احساس خستگی نمیکنم؟
و سوالاتی از این قبیل که از اصول برندینگ شخصی هستند و میتوانید برای پاسخ به خیلی از آنها از دوستان، همکاران و خانواده خود سوال بپرسید و ببینید آنها شما را چگونه توصیف میکنند. زمانی که از جنبههای مختلف شخصیت خود بیشتر آگاهی پیدا کردید، حال میتوانید تصمیم بگیرید که چه برند شخصی را راه اندازی کنید و چه شخصیتی را برای برند خود در نظر بگیرید.
نگران هیچ چیز نباشید و تنها روی بهترین خصوصیات و ویژگیها تمرکز کنید و این را بدانید که شما هم مثل سایر برندهای دیگر با گذشت زمان پیشرفت و رشد خواهید کرد و با گذشت زمان به تکامل خواهید رسید، پس برای شروع تنها روی همین ویژگیها تمرکز کنید.
- با اصول برندینگ شخصی میخواهید برای چه چیزی شناخته شوید!
برند تجاری شما بازتاب بیشتر از چیزی است که شما امروز هستید و بیشتر به این موضوع اشاره دارد که قرار است به کجا برسید و چه بشوید. به علاوه برای اینکه بهتر با اصول برندینگ شخصی آشنا شوید شما باید جدا از درک مهارتها شایستگیهای خودتان، نقاط ضعف و قدرت خودتان را نیز ارزیابی کنید و بسنجید که قرار است با این خصوصیات مرجله بعدی به کجا برسید و به چه چیزهایی دست پیدا کنید. مهارتها و صفاتی متمایز خود را که باعث پیشرفتتان میشود کشف کنید و بررسی کنید که در ۵ تا ۱۰ سال آینده قرار است چه صفات دیگری نیز به دست آورید و برای رسیدن به این ویژگیها باید چه اقداماتی انجام دهید.
- مخاطبین خود را شناسایی کنید
یکی از اولین اصول پرسونال برندینگ این است که قبل از هر کاری باید مخاطبین خود را تعیین کنید. اینکه قرار است با چه افرادی روبرو باشید و هر چه زودتر این کار را انجام دهید، ترسیم داستان برند شما نیز سادهتر خواهد شد و اینگونه میتوانید داستان برند خود را به زبان مخاطبین خود روایت کنید تا برای این قشر از افراد جذابتر و قابل درکتر باشد.
برای مثال اگر کار و برند شخصی شما به گونهای است که با مدیران و یا افرادی برای استخدام در ارتباط خواهید بود، میتوانید کار خود را از لینکدین شروع کنید، زیرا ۹۲ درصد از افرادی که استخدام کننده هستند و یا به دنبال شغل هستند، در آن قابل دسترس هستند و از طرف دیگر اگر کار شما طراحی گرافیکی است و میخواهید مشتریان فعلی خود را حفظ کنید و مشتریان جدیدی نیز به دست آورید، میتوانید داستان برندینگ خودتان را از طریق وب سایت شخصی و یا صفحه اینستاگرام خود و ارائه نمونه کارهایتان در معرض نمایش بگذارید و در آنجا طیف گستردهای از استعدادها و کارهای خود را دیگران نشان دهید.
- در مورد برند ایدهآلتان کمی سرچ کنید و کارشناسان را دنبال کنید!
زمانی که شروع به نقشه کشی و طرح ریزی برای شروع کار خود میکنید، بهتر است کمی با دقت بیشتری سرچ کنید و متخصصان مربوط به حوزه کاری خودتان را نیز پیدا کنید. ببینید رهبران اصلی در حوزه مورد علاقه شما چه کسانی هستند و اگر وب سایت و یا وبلاگ شخصی دارند آن را پیدا کنید.
افراد موفق در زمینه کاریتان را پیدا کنید و بررسی کنید که چگونه به این نقطه رسیدند و سپس بعد از اینکه شناخت کامل پیدا کردید شروع به تقلید کنید و سعی کنید از آنها بهتر عمل کنید. باید طرحها، استراتژیها و نوع بازاریابی و عملکرد آنها را بررسی کنید و در نهایت بهترین گزینهها را برای کار خودتان انتخاب کنید.
عوامل موفقیت و شکست این برندها را بشناسید و به بهترین نحو تقلید کنید. یکی از اولین اصول برندینگ شخصی این است که خودتان را به بالاترین سطح موجود در حوزه کاریتان برسانید و با شناخت نقاط ضعف و ایرادات سایر افراد قبل از خودتان، مراحل را با دیدی بازتر و آگاهانهتر پشت سر بگذارید.
- یک مصاحبه یا تماس با افراد موفق داشته باشید!
همانطور که پیشتر گفته شد یکی از مهمترین اصول پرسونال برندینگ این است که افراد موفق حوزه کاری خودتان را به خوبی شناسایی کنید و بعد از شناسایی آنها به نحوی با آنها ارتباط برقرار کنید. شاید این مصاحبه یا تماس در حد چند دقیقه باشد اما از ارزش فوق العاده بالایی برای شما برخوردار است. بهتر است نترسید و از هر کسی که علاقه دارید تا بیشتر در مورد او و کارش بدانید سوال بپرسید. سوالات خود را از قبل دسته بندی و مشخص کنید و سعی کنید سوالاتی بپرسید که به شما در مورد کار و بینشی که دارید کمک کند. سوالاتی نظیر اینکه:
- چگونه وارد این صنعت شدید؟
- اگر قرار باشد دوباره این کار را شروع کنید و یا چیزی را تغییر دهید چه اقداماتی انجام میدهید؟
- به نظر شما این صنعت چگونه در حال تحول است؟
- چگونه میتوان همیشه در این حوزه به روز بود؟
- آیا در این حوزه انجمنهای تجاری و حرفهای وجود دارد که باید عضو آن شوم؟
شما تنها با همین چند سوال ساده یاد میگیرید که اصول برندینگ چیست چگونه وارد این حرفه شوید و چه اقداماتی انجام دهید.
- در رویدادها شرکت کنید!
برای اینکه بهتر بدانید اصول برندینگ چیست باید زمانی که در حال پرورش نام تجاری خود هستید، در رویدادها و همایشها و جلسات رسمی و غیر رسمی زیادی شرکت کنید و با همسالان و اندیشمندان این صنعت ارتباط برقرار کنید. هر چقد بیشتر ارتباط برقرار کنید بیشتر با اصول برندینگ شخصی نیز آشنا خواهید شد.
شرکت در این رویدادها به شما کمک میکند تا نه تنها راحتتر برند شخصی خودتان را بسازید بلکه به طور محسوسی نیز در حرفه کاری خودتان پیشرفت کنید. سعی کنید در این رویدادها خجالت نکشید و اگر افرادی را پیدا کردید که میتوانند به شما کمک کنند با آنها قرار بگذارید و فرصتی برای ارتباط بیشتر به دست آورید، حتی اگر این ارتباط از طریق ایمیل یا یک تماس تلفنی باشد.
- از دیگران بخواهید در مورد کارتان نظر دهند!
یکی از اصول برندینگ شخصی این است که کار خود را از زاویه دید دیگران نیز بسنجید. میتوانید از همکاران یا مدیران خود در مورد برند شخصی خود بپرسید. خلاصهای از ارزشهایتان را بیان کنید و ببینید که آنها چه بازخوردی دارند و چه توصیههایی به شما پیشنهاد میدهند. اساتید حوزه کاریتان و رهبران سازمانها هم میتوانند افراد موثری برای بازخورد دادن در مورد کار شما باشند.
- حضور آنلاین خود را پررنگتر کنید!
یکی از مهمترین اصول برندینگ شخصی این است که هم برای ارتباط برقرار کردن با مدیران و همکاران و هم ارتباط با مشتریان و کاربرانی که قرار است در آیند با آنها کار کنید، بیشتر آنلاین باشید. امروزه با وجود شبکههای اجتماعی مختلف این کار بسیار ساده و موثر خواهد بود و در آنجا میتوانید بخشی از ماجرای فعالیت و شروع کار و نقشههایتان را به اشتراک بگذارید. در شبکههای اجتماعی افراد موفق در حوزه کاریتان را دنبال کنید و با آنها ارتباط برقرار کنید. میتوانید یک وب سایت شخصی راه اندازی کنید و در آنجا بیشتر کارتان را شرح دهید و به نوعی با مخاطبین خود ارتباط برقرار کنید.
فراموش نکنید…
از مهمترین مسائلی که نشان میدهد اصول برندینگ چیست این است که برای اثبات خودتان و نشان دادن برتریتان در میان رقبا تلاش کنید و نشان دهید که خصوصیاتی بهتر از بقیه دارید. از هر فرصتی برای یادگیری بیشتر اصول پرسونال برندینگ استفاده کنید و سعی کنید تا درخشش کامل برندتان همچنان با انگیزه به تلاشتان ادامه دهید.
منبع: هفته نامه شنبه