استارتاپ‌های فرانسوی : ۸ استارتاپ فرانسوی که باید بشناسیم

استارتاپ‌های فرانسوی : ۸ استارتاپ فرانسوی که باید بشناسیم

در راستای سرمایه‌گذاری‌های استارتاپ‌های فرانسوی ، این نکته نیز قابل ذکر است که در سپتامبر سال ۲۰۱۹ امانوئل مکرون، رئیس جمهور این کشور، اقدام به تأسیس یک صندوق سرمایه‌گذاری دولتی و خصوصی ۵‌میلیارد یورویی کرد؛ تأسیس صندوق مذکور با هدف کمک به شرکت‌های نوپا برای مقیاس‌گذاری صورت گرفته است.

مجموعه‌ای از استعدادهای بین‌المللی، حمایت‌ها و ابتکارات دولت، به همراه تقویت روحیه کارآفرینی، منجر به شکل‌گیری نسل جدیدی از کسب‌وکارهای نوپا در کشور فرانسه شده که نشان‌دهنده رشد شبکه‌های استارتاپی این کشور است.

از سوی دیگر، سرمایه‌گذاری روی استارتاپ‌های فرانسوی نیز روند به رشدی داشته است. طبق گزارشی که Dealroom ارائه داده، میزان سرمایه‌گذاری صندوق‌های خطرپذیر فرانسوی در سال‌۲۰۱۹ بالغ بر ۴.۳ میلیارد یورو افزایش داشته است و نشانه‌‌ها نیز حاکی از این هستند که این روند روبه‌رشد بوده و متوقف نخواهد شد.

در راستای سرمایه‌گذاری‌های استارتاپ‌های فرانسوی، این نکته نیز قابل ذکر است که در سپتامبر سال ۲۰۱۹ امانوئل مکرون، رئیس جمهور این کشور، اقدام به تأسیس یک صندوق سرمایه‌گذاری دولتی و خصوصی ۵‌میلیارد یورویی کرد؛ تأسیس صندوق مذکور با هدف کمک به شرکت‌های نوپا برای مقیاس‌گذاری صورت گرفته است.

با توجه به شرایط مذکور، پیش‌بینی می‌شود فرانسه در سال‌های اخیر به یکی از قطب‌های اصلی استارتاپی اروپا تبدیل شود. بر همین اساس گزارش این هفته را به معرفی استارتاپ‌های فرانسوی اختصاص دادیم تا سهم این کشور را در حمایت از کسب‌وکارهای نوین اروپایی را نشان دهیم. پیش‌بینی می‌شود ۸ استارتاپی که در ادامه معرفی می‌شوند، مهم‌ترین استارتاپ‌های فرانسوی در سال ۲۰۲۰ باشند.

Georges؛ یک حسابدار دیجیتال

استارتاپ‌های فرانسوی : ۸ استارتاپ فرانسوی که باید بشناسیم

استارتاپ Georges که در سال‌۲۰۱۶ در لیون راه‌اندازی شد، یک نرم‌افزار حسابداری مبتنی بر هوش مصنوعی را به منظور استفاده فریلنسرها و افراد حرفه‌ای توسعه داده است. این نرم‌افزار از طریق اتصال به حساب‌های کاربران، درآمد و هزینه‌های آنها را به منظور محاسبه درآمد و مالیات بر ارزش افزوده و … محاسبه می‌کند.

البته این فرایند تمام آن کاری نیست که این استارتاپ انجام می‌دهد، بلکه قدم مهم‌تری که در راستای خدمت‌رسانی به کاربران خود انجام می‌دهد، این است که محاسبات مذکور را برای سازمان‌های مالیاتی ارسال می‌کند.

این استارتاپ در حال حاضر خدمات خود را به ۱۰ هزار مشتری ارائه می‌دهد و با داشتن بیش از ۵۰ کارمند، یکی از استارتاپ‌های شاخص فرانسه به شمار می‌رود. شرکت Georges ۱۰‌میلیون یورو سرمایه جذب کرده ‌و به منظور تثبیت جایگاه خود در بازار، به همراه رقبای اصلی خود، نرم‌افزار موسوم به BNC را رونمایی کرده است.

این نرم‌افزار یک روبات حرفه‌ای هوشمند است که روند حسابداری مشتریان خود را به صورت خودکار انجام می‌دهد و با هدف تسهیل فرایند حسابداری و اظهارنامه‌های مالیاتی راه‌اندازی شده است. مزیت عمده نرم‌افزار مذکور این است که ۲۰‌برابر سریع‌تر از همتایان سنتی خود عمل کرده و در عین حال ۴ برابر نیز ارزان‌تر از استخدام یک حسابدار تمام می‌شود.

جامعه مسافرتی Leavy

استارتاپ‌های فرانسوی : ۸ استارتاپ فرانسوی که باید بشناسیم

خانم Aziza Chaouachi استارتاپ خود را با این ایده راه‌اندازی کرد که بتواند از طریق برنامه‌های مسافرتی به کسب درآمد برسد. او که در زمان دانشجویی، منزل خود را برای تهیه بلیت سفر اجاره می‌داد، به فکر گسترش این ایده افتاد و سرانجام استارتاپ Leavy را در پاریس راه‌اندازی کرد.

خواندن
معاون توسعه صندوق نوآوری : تلاش می کنیم استارت آپ ها با مشکل مالی مواجه نشوند

استارتاپ مذکور این امکان را برای کاربران فراهم می‌کند که در زمان سفر، بتوانند با اجاره دادن منازل خود درآمد کسب کنند. کسب‌وکار Leavy که در قالب یک مارکت‌پلیس طراحی شده است، یک جامعه مسافرتی به شمار می‌رود که می‌تواند هزینه‌های سفر را برای کاربران خود تأمین کرده و حتی درآمد بیشتری را برای آنها ایجاد کند.

این استارتاپ به عنوان یک کسب‌وکار مبتنی بر فناوری در زمینه سفر، تا‌کنون موفق به جذب بودجه ۱۲.۷میلیون یورویی شده است. رویکرد اصلی این شرکت بر کاهش هزینه‌ها استوار بوده و امکان سفر را برای گروه‌های کم‌درآمدتر جامعه نیز فراهم می‌کند، زیرا در صورت عدم توانایی پرداخت هزینه‌های یک هتل، گزینه‌های متنوعی از خانه‌ها و آپارتمان‌ها را به آنها پیشنهاد می‌دهد؛ ضمن اینکه برای افرادی که خانه‌های خود را اجاره می‌دهند نیز درآمدزایی می‌کند.

ناهار کارمندی با Lunchr

استارتاپ‌های فرانسوی : ۸ استارتاپ فرانسوی که باید بشناسیم

یکی دیگر از استارتاپ‌های فرانسوی استارتاپ Lunchr است که در سال ۲۰۱۷ و با هدف تغییر مفهوم زمان ناهار در شرکت‌ها راه‌اندازی شده است، به این صورت که کارمندان بتوانند از طریق یک برنامه تلفن همراه و کارت اعتباری، ناهار خود را سفارش بدهند؛ طبیعتا چنین برنامه‌ای می‌تواند در صرفه‌جویی زمان کارمندان و برنامه‌ریزی کاری آنها تأثیر مثبتی داشته باشد.

استارتاپ Lunchr این نکته را به ما گوشزد می‌کند که برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار نوین فقط نباید به دنبال فروش آنلاین باشیم، بلکه توجه‌کردن به نیازهای به ظاهر ساده و روزمره افراد می‌تواند ایده راه‌اندازی استارتاپی کارآمد را به ما بدهد، این کسب‌وکار نیز با درک مشکلات زمان ناهار کارمندان به طراحی برنامه‌ای فکر کرد که بتواند در کمترین زمان ممکن و از طریق کارت‌های اعتباری قابل شارژ این افراد، امکان انتخاب غذا را با رویکردی آسان‌تر فراهم کند.

جالب است بدانید که در حال حاضر بیش از ۷۵۰۰ شرکت از این برنامه استفاده می‌کنند و شرکت‌های بزرگی مثل Redbull، Spotify، Payfit و Qonto از این استارتاپ برای تأمین ناهار کارمندان خود بهره‌مند می‌شوند.

رشد Majelan با پادکست

استارتاپ‌های فرانسوی : ۸ استارتاپ فرانسوی که باید بشناسیم

تمایل زیادی که در سال‌های اخیر برای پادکست‌ها بین کاربران جهانی ایجاد شده است، فرصت مناسبی را برای استارتاپ‌ها فراهم می‌کند تا بتوانند در این حوزه وارد شده و با ارائه فایل‌های صوتی متنوع، طیف گسترده‌ای از مخاطبان را به دست بیاورند.

کمبود زمان و سرعت زندگی در سال‌های اخیر، به همراه رشد فناوری دیجیتال، باعث اقبال مردم جهان به پادکست‌ها شده ‌و بر همین اساس نیز استارتاپ Majelan که در سال ۲۰۱۹ راه‌اندازی شده است، روند رشد فزاینده‌ای را نشان می‌دهد.

این کسب‌وکار فرانسوی، کار خود را با فعالیت در ۵۰ کشور جهان آغاز کرد و هم‌اکنون ۱۳ میلیون اپیزود را که شامل ۲۸۰ هزار سری صوتی هستند، به ۱۵ زبان دنیا ارائه می‌کند.

خواندن
معرفی استارتاپ های آمریکایی در حوزه مبارزه با مواد مخدر

رشد چشمگیر این استارتاپ در مدت زمان کوتاه فعالیتش نشان می‌دهد که آنها به‌درستی نیاز مخاطبان دیجیتال خود را تشخیص داده و از طریق ارائه پادکست‌های متنوع در زمینه‌های سرگرمی، هنر، سیاست، ورزش، کمدی و‌… این نیاز را پوشش می‌دهند.

Majelan با داشتن یک تیم ۲۵‌نفره، تمرکز عمده خود را روی ایجاد روش‌های منحصربه‌فرد به منظور کشف محتوای خاص قرار داده است تا بهترین تجربه‌های صوتی را برای مخاطبان خود ایجاد کند.

عکاسی دیجیتال با Meero

استارتاپ‌های فرانسوی : ۸ استارتاپ فرانسوی که باید بشناسیم

فناوری دیجیتال این امکان را برای کارآفرینان ایجاد کرده ‌که در حوزه‌های متعددی ورود پیدا کرده و در سیستم خدمات‌رسانی حوزه‌های مذکور، به صورت خلاقانه‌تری عمل کنند. استارتاپ Meero نیز مانند سایر استارتاپ‌هایی که در اینجا معرفی شدند، یک کسب‌وکار سنتی و ساده را مد‌نظر قرار داد و با اتخاذ رویکردهای مدرن و دیجیتال، رنگ‌وبویی متفاوت به آن بخشید.

Meero که در سال ۲۰۱۶ راه‌اندازی شد، یک پلتفرم عکاسی به شمار می‌رود که در صورت تقاضای مشتریان، عکاسی و فیلمبرداری حرفه‌ای را برای آنها انجام می‌دهد، ضمن اینکه در کمتر از ۲۴‌ساعت و با قیمت مناسب‌تر، عکس و فیلم مورد‌نظر را تحویل می‌دهد.

از دیگر خدمات قابل توجه این استارتاپ ارائه ابزارهای ویرایش آنلاین است که به طور اختصاصی برای عکاسان تعریف شده و می‌تواند یک جاذبه عمده برای آنها محسوب شود.Meero در سال ۲۰۱۹ توانست در بودجه سری C، ۲۳۰‌میلیون یورو جمع‌‌آوری کند و در حال حاضر نیز به عنوان یکی از استارتاپ‌‌های یونیکورن فرانسوی شناخته می‌شود.

این شرکت در حال حاضر بیش از ۳۱‌هزار مشتری از سراسر جهان دارد و با داشتن ۷۰۰ کارمند از ۴۹ ملیت مختلف، موفق به گرفتن ۱۰.۵ میلیون عکس شده است.

Kayrros؛ همگام با صنایع انرژی جهان

استارتاپ‌های فرانسوی : ۸ استارتاپ فرانسوی که باید بشناسیم

شاید بتوانیم بگوییم در میان استارتاپ‌های فرانسوی، Kayrros، تمایل بیشتری به تجزیه‌وتحلیل داده‌ها با استفاده از آخرین فناوری‌های دیجیتال نشان داده است. این کمپانی که در سال ۲۰۱۶ راه‌اندازی شده، با هدف کمک به بازیگران عمده صنعت انرژی جهان، تجزیه‌وتحلیل داده‌ها را از طریق فناوری‌هایی مانند یادگیری ماشین، تصاویر ماهواره‌ای، پردازش زبان طبیعی، اینترنت اشیاء و ریاضیات پیشرفته انجام می‌دهد تا در نهایت بتواند در روند سرمایه‌گذاری جهانی در حوزه‌های مربوط به انرژی، تأثیرات مثبتی را رقم بزند.

این استارتاپ در سال ۲۰۱۸ با جمع‌آوری بودجه ۲۴‌میلیون یورویی، کار خود را ادامه داد و در سال ۲۰۱۹ نیز توانست کمک هزینه H2020 را از آن خود کند؛ به طوری که موفق شد بودجه خود را به بیش از ۳۰‌میلیون یورو برساند. هدف عمده استارتاپ مذکور این است که بینش‌های جدیدی را با استفاده از ابزارهای مدرن فناوری در اختیار بزرگ‌ترین صنایع جهان قرار دهد.

مهم‌ترین رویکردی که تیم Kayrros در راستای رسیدن به اهداف خود اتخاذ کرده است، اخلال در روند استفاده از داده‌هاست؛ به زعم این گروه، باید از طریق یک اخلال مثبت در کاربرد داده‌ها، به مشاغل و صنایع در گرفتن تصمیمات‌شان کمک کرد. استارتاپ مورد نظر ما نیز از طریق ارائه داده‌های مهم در زمینه صنایع انرژی دنیا، سعی در بهبود تصمیمات صنایع بزرگ دارد.

خواندن
دانمارک سیلیکون‌ولی اروپایی می‌سازد

پیشگیری از حوادث با Luko

استارتاپ‌های فرانسوی : ۸ استارتاپ فرانسوی که باید بشناسیم

استارتاپ Luko (استارتاپ‌های فرانسوی) که در زمینه بیمه فعالیت می‌کند، فعالیت خود را در سال ۲۰۱۶ آغاز کرد و با ارائه رویکردهای پیشگیرانه از بروز حوادث، خدمات عمده‌ای را به کاربران خود ارائه می‌دهد.

رویکرد قابل توجهی که این کسب‌وکار آنلاین در دستور کارخود قرار داده، پیشگیری با کمک فناوری است؛ به این صورت که برخلاف دیگر شرکت‌های فعال در زمینه بیمه که خدمات خود را بعد از بروز حوادث ارائه می‌دهند، فناوری‌های نوین را در راستای پیشگیری از حوادث به کار می‌گیرد؛ بر این اساس کاربران این استارتاپ می‌توانند با استفاده از خدمات تکنولوژیک آن، از بروز حوادث ناگوار و خسارات ناشی از آن جلوگیری کنند.

استفاده از سنسورها، داده‌ها و ماشین‌های یادگیری در رأس برنامه‌های استارتاپ Luko قرار دارد تا در نهایت بتواند از بروز حوادث جلوگیری کرده و از منازل کاربران خود محافظت کند.

روند کار نیز به این صورت است که از طریق قرار‌دادن سنسورهایی روی درب منازل، لوله‌های آبرسانی و کنتور برق، ماشین‌های یادگیری قادر به تجزیه‌وتحلیل منابع مذکور هستند تا در صورت احتمال وقوع آتش‌سوزی، سرقت و‌… هشدارهای لازم را اعلام کرده و از بروز این حوادث جلوگیری کنند، ضمن اینکه در صورت بروز حادثه نیز کاربران می‌توانند بلافاصله از طریق ارسال پیام یا تماس تصویری اطلاع‌رسانی لازم را انجام دهند. شعار استارتاپ Luko حفاظت از عزیزان، کالاها و خانه‌های کاربران خود است و تا‌کنون موفق به جذب بودجه ۲۰ میلیون یورویی در سری A شده است.

Proprioo؛ یک املاک دیجیتال

استارتاپ‌های فرانسوی : ۸ استارتاپ فرانسوی که باید بشناسیم

در راستای ورود فضای دیجیتال در کسب‌وکارهای سنتی، آژانس‌های املاک و مستغلات را نباید از نظر دور داشت، به همین منظور نیز باید از استارتاپ فرانسوی Proprioo نام ببریم که در سال ۲۰۱۶ راه‌اندازی شد و با وارد‌کردن تکنولوژی‌ دیجیتال در صنعت املاک، از قافله دیجیتالی‌شدن کسب‌وکارهای جهانی عقب نماند.

با توجه به اینکه کاربران فضای مجازی برای وقت خود اهمیت قائل بوده و تمایل دارند با صرف زمان کمتر به مقصود خود برسند، استارتاپ Proprioo خدمات متنوعی را به مشتریان ارائه می‌کند تا بتوانند از طریق فضای آنلاین به کار خرید و فروش املاک بپردازند.

همچنین از نقاط قوت این کسب‌وکار می‌توان به دریافت حق کمیسیون ثابت ۱.۹۹‌درصدی اشاره کرد که در مقایسه با میانگین ملی که حدود ۵ درصد است، مبلغ کمتری بوده و می‌تواند یک جاذبه عمده برای فعالان حوزه املاک به شمار رود.

Proprioo در سال ۲۰۱۹ موفق به جذب بودجه ۲۰‌میلیون یورویی در سری B شد و با گسترش خدمات خود، از نمونه‌های موفق استارتاپ‌های فرانسوی به شمار می‌رود. این شرکت در ۳سال اخیر فعالیت خود، بیش از هزار فروش داشته و توانسته ‌به صورت میانگین ۱۴۳۵۰ یورو پس‌انداز کند، ضمن اینکه تعداد خریداران آن نیز بیش از ۲۵ هزار نفر است.

منبع: هفته نامه شنبه

استارتاپس لند

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *